• Al mes d’abril el creixement és de 16 punts respecte a l’any passat

S’han programat prop de 300 activitats lúdiques durant els mesos de juliol i agost adreçades a tots els públics

 Nota de Premsa

Gandia 1 de juliol 2019.- Vicent Mascarell, regidor de Turisme i Olatz Megía, tècnica del departament de Turisme, han informat sobre les últimes dades publicades per la patronal hotelera Hosbec referent al turisme estranger a la nostra ciutat i presentat el calendari d’esdeveniments que el departament de Turisme edita tots els estius en col·laboració amb altres departaments del consistori.

Segons les estadístiques publicades per Hosbec sobre els primers mesos de l’any (febrer a maig), el 2019, Gandia està creixent exponencialment en el nombre de turistes estrangers pel que fa als anys 2017 i 2018.
Al mes d’abril per exemple, el creixement és de 16 punts respecte a l’any passat.
D’altra banda, i segons les dades de les oficines de Turisme de Gandia, les nacionalitats que més han crescut són britànics, holandesos i alemanys.

Increment d’arribada de turistes durant els primers mesos d’aquest any respecte a 2018:
– Regne Unit 8 punts
– Holanda 6 punts
– Alemanya 3 punts
– Bèlgica 2 punts
– Itàlia 2 punts

Sobre les xifres, Vicent Mascarell ha destacat que «el nínxol del turisme estranger és un aspecte que es treballa molt des de la passada legislatura i continuarà sent un dels elements clau per aconseguir desestacionalitzar la nostra platja durant els mesos de primavera, tardor i hivern. Un creixement de 16 punts durant el mes d’abril és una dada espectacular que ens ha d’animar a reforçar el treball de promoció que s’està fent«.

Olatz Megía ha explicat que la pujada de britànics es deu a acords com el que es va signar durant la passada fira World Travel Market de Londres amb l’operador turístic Broadway Travel i la d’holandesos, a la comercialització que es realitza des del departament assistint a les dues fires de turisme més importants d’Holanda que tenen lloc al gener i setembre a Utrecht: Vakantiebeurs i Plus 50 Beurs. «Mentre els espanyols concentrem les nostres vacances durant els mesos de juny, juliol i agost, els turistes estrangers estan acostumats a viatjar en altres èpoques de l’any i aprofitar les bones condicions climatològiques que tenen destinacions com Gandia«.

D’altra banda, ha estat presentat el programa per aquest estiu tant a la ciutat com a la platja, i que ha comptat també amb la col·laboració del sector turístic de la nostra ciutat. Iniciatives adreçades a tots els públics i que abasten la cultural, el turisme familiar, la gastronòmica, l’esportiva i de lleure.
Una programació que ofereix al voltant de 300 activitats, una mitjana de dos o tres per dia, que dinamitzaran la nostra localitat en el seu conjunt, a les quals s’afegeixen totes aquelles iniciatives que ja estan en marxa.

 

A la platja s’han programat moltes activitats culturals i musicals, com Una Mar de Músiques, l’exposició Obra Social la Caixa o el Cinema al costat del mar; activitats relacionades amb el medi ambient, com les sortides de Platja Natura per conéixer els espais naturals, com el Parpalló Borrell, la Cova del Parpalló o la marjal; activitats esportives, com Levántate Corriendo, el torneig de tenis ORYSOL, la Travessia al Port, el LVII Torneig de Rugbi o el IV Full ICAN; més lúdiques, com Borja Port Art (El circ al Port), el vol i exhibició d’estels, el Mercat Multicultural i d’Artesania, els mercats ambulants de la platja i el Grau; el Vívela; i activitats tradicionals, com la processó de la Verge del Carme.

A Gandia, per la seua banda, destaquen a més de les exposicions, el festival Polisònic, el Marquesa Concerts, la Universitat d’Estiu, mercats, les activitats del Palau Ducal (Cine Pot, música en pantalla, sopars borgianes, visites nocturnes) i el Pirata rock.

Perquè tots coneguen l’oferta, s’han editat 10.000 fullets informatius. Els fullets il·lustren també mapes del Centre Històric i de la platja i situen amb símbols on es desenvolupen les activitats per facilitar l’orientació de l’usuari i unifiquen l’oferta d’activitats a Gandia i la platja. Els fullets es distribuiran en comerços del Centre Històric, hotels de la platja, oficines de turisme, etcètera.