Les alumnes Irene Cañamás, Marta Caudeli, Claudia Mansanet i Mireia Sánchez de l’IES GABRIEL CISCAR han construït un grup de 4 robots, amb el qual han guanyat el TERCER premi en la categoria “Robot Dance” (BALL), en l’onzena edició del concurs “Desafío Robot”. Aquest esdeveniment ha estat organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

En el mateix concurs “Desafio Robot”, en la categoria de lluita “SUMO”, l’alumne Dereck Granadal també ha aconseguit ser finalista i ha ocupat el tercer lloc. Tots els robots premiats del nostre centre han estat dissenyats, construïts i programats pels nostres alumnes, amb la plataforma Arduino i dins les assignatures de Tecnologia i Robòtica.

El concurs es va celebrar el passat divendres 10 de Maig al Museu de la Ciència de València, amb la participació de 272 equips integrats per alumnes des de primària fins cicles universitaris. Han participat alumnes de molts centres educatius de tota la Comunitat Valenciana que han presentat els seus projectes en el certamen, on els robots han competit en diferents proves, per tal de poder valorar els millor construïts i programats amb ordinador.

En la categoria de ball, “Robot Dance”, els robots havien de ballar durant dos minuts un tema musical i guanyaven aquells robots que millor es movien al ritme de la música i realitzaven la coreografia més complerta i original. En aquesta prova es podia presentar qualsevol robot, tant comercial com construït pels alumnes.

En la categoria de Lluita, “Sumo Libre”, calia dissenyar, construir i programar un robot autònom dotat de sensors i capaç d’enfrontar-se a un altre robot amb l’objectiu de treure al seu oponent de la zona de combat.

Ha estat una experiència molt interessant i motivadora per als alumnes i el professorat agraeix l’actitud positiva i la tasca realitzada al llarg del curs pels estudiants que han participat en el concurs.