• El dissabte pròxim, 4 de juny, s’espera que 1.500 corredors i corredores puguen gaudir d’una cursa molt ràpida pels carrers de la primera línia de la platja Nord

• “No és tan sols un circuit esportiu, també és un atractiu turístic més per a qualsevol pels nombrosos esdeveniments que la complementen”, ha destacat Lydia Morant, regidora d’Esports

Nota de Premsa

Gandia, 30 de maig 2022.- El 4 de juny pròxim a les 21:00 h es celebrarà a la platja de Gandia la X edició de la 10K Nocturna – Memorial Toni Herreros, una competició emmarcada dins del XXIII Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València on es preveu que el nombre d’inscrits arribe a les 1.500 persones. Així ho han anunciat en roda de premsa aquest matí la regidora d’Esports, Lydia Morant; l’edil de Turisme, Vicent Mascarell, i Vicent Boscà, president del Club d’Atletisme Safor Teika.

La prova tornarà a fer la seua eixida des de primera línia, junt al Moll dels Borja, i conclourà a aquest mateix lloc. Aquest aspecte “li dona més idoneïtat i vistositat a l’escenari”, ha definit Morant. A banda, la regidora d’Esports ha destacat que els nombrosos extra amb els que compta la carrera fan que no siga tan sols una prova esportiva, sinó també un “atractiu turístic per a qualsevol”.

De les activitats, Mascarell ha destacat que hi haurà molts espectacles com, per exemple, focs artificials o música per a animar els corredors. A més, el regidor de Turisme ha exposat que “hi haurà un concert al concloure i a la borsa del corredor, a banda d’una camiseta i una medalla per a tots els competidors, s’entregarà una polsera on es tindrà descomptes als ‘xiringuitos’ de la platja”.

La xifra actual d’inscrits supera les 1.200 persones, però el termini romandrà obert fins a l’1 de juny a les 23:59 per un preu de 15€. D’aquests, al voltant del 30 per cent seran dones, una aposta molt marcada i treballada pels organitzadors, els mateixos que van dur a terme amb gran èxit la Cursa de la Dona.

Tot i el bon resultat en quant a participació femenina, Boscà el considera encara insuficient i ha declarat que “ tant de bo arribe al 50 per cent el més prompte possible”. El president del club d’atletisme no ha deixat passar l’oportunitat per tal d’agrair a l’Ajuntament per la col·laboració i el detall de posar a disposició una medalla ‘finisher’ per a tots els participants. “Serà un goig per a tots els competidors recórrer vora 5 kilòmetres per la nostra meravellosa platja”, ha conclòs.

Hi haurà quatre caixons per a realitzar l’eixida segons el temps previst per a completar la prova (sub 35’, sub 40’, sub 45’ i més 45’) per a les categories a junior, promesa, sènior i veterans que conformaran la mateixa. S’entregaran trofeus per als primers de la general, de cada categoria i els primers i les