· Prop de 500 persones que mou la prova entre esportistes i els seus equips s’allotjaran a Gandia durant gairebé una setmana

· La primera etapa tindrà la seua eixida el pròxim dijous a l’avinguda república Argentina a partir de les 13.30 hores

· Lydia Morant: «Com Ajuntament seguim apostant pel binomi Turisme-Esport amb esdeveniments com aquest d’una qualitat inqüestionable i que posen en valor el ciclisme femení»

 

 

Gandia, 17 de febrer 2019.- La regidora delegada d’Esports, Lydia Morant, acompanyada per Rubén Donet, president de Club Ciclista Escapada organitzador de la prova, han presentat aquest matí l’etapa de la Volta Ciclista Valenciana que acollirà la nostra ciutat el pròxim 20 de febrer.

 

La IV Setmana Ciclista Valenciana és un esdeveniment esportiu que organitza, per quarta vegada, el Club de Ciclista Escapada, amb la col·laboració dels ajuntaments implicats en la prova i administracions superiors, com les diputacions, la Conselleria d’Igualtat i l’Agència Valenciana de Turisme. Es tracta d’una cursa ciclista per etapes de la categoria Fèmines Elit, amb caràcter internacional, que es desenvoluparà per les carreteres de les tres províncies valencianes del 20 al 23 de febrer recorrent en total 460 quilòmetres.

 

Lydia Morant ha destacat que la prova té un important impacte per a Gandia, ja que les prop de 500 persones que mou la prova entre esportistes i els seus equips, s’allotjaran a Gandia durant gairebé una setmana amb el que seguim refermant la desestacionalització de la nostra platja i dinamitzant l’economia de la mà del binomi Esport-Turisme.

 

La regidora va explicar que la primera etapa tindrà eixida a Gandia i tindrà com a final el municipi de Cullera. A més, l’acte de presentació de les ciclistes i els seus equips es desenvoluparà el pròxim dimecres a partir de les 18.30 hores al Teatre Serrano.

 

«Tindrem a Gandia a les millors ciclistes de l’àmbit internacional a la nostra ciutat. Com a Ajuntament seguim apostant pel binomi Turisme-Esport amb esdeveniments com aquest d’una qualitat inqüestionable i que posen en valor el ciclisme femení» va declarar Morant qui ha invitat a la ciutadania a participar en l’esdeveniment esportiu que tindrà eixida a les 13.30 hores des de l’avinguda República Argentina.

 

La prova comptarà amb 174 corredores (màxim permés per l’UCI) de 25 equips dels quals vuit són espanyols. Les ciclistes provenen de 40 països i destaquen la participació de l’alemanya Clara Koppenburg (guanyadora de la passada edició) o de les campiones del Món Anna Van Der Berguen i Chantal Black.

 

El president del club organitzador de la prova, Rubén Donet, va explicar que la primera etapa tindrà un recorregut de 103 quilòmetres i eixida des de l’avinguda República Argentina, número 40.

Les corredores afrontaran una etapa amb un premi de muntanya i un esprint especial a Alberic. Una jornada on els organitzadors no esperen que es produïsquen escapades.

 

Donet ha volgut finalitzar la seua intervenció agraint a l’Ajuntament de Gandia que ha mostrat el seu suport a la prova des de la primera edició i ha fet extensiu l’agraïment als cossos i forces de seguretat de l’estat per la seua col·laboració. «Gràcies a tots ells hem aconseguit organitzar una prova que