• Diana Morant: «Les Falles no només són un centre consumidor de cultura, sinó també un centre productor d’ella atés que fomenten l’activitat dels creadors en totes les seues facetes i durant tot l’any»

 

Nota de Premsa

Gandia, 15 de novembre 2019.- Foment va acollir ahir la III edició del Premi a la Trajectòria Cultural organitzat per Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç on es va fer entrega d’aquest reconeixement a la Federació de Falles de Gandia.

 

A l’acte hi va assistir una àmplia representació del sector empresarial, les falles de la ciutat i de la corporació municipal encapçalat per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant qui no va dubtar a destacar durant la seua intervenció la importància del col•lectiu faller com un dels motors culturals de la ciutat i va reivindicar l’evolució espectacular dels «llibrets» fallers; el ‘Foc i Flama’, declarat aquest any com a publicació d’interés turístic; el premi de poesia Joan Climent; o el certamen teatral Ligorio Ferrer.

 

«Vull mostrar el meu més sincer reconeixement a la tasca desenvolupada per les Falles de Gandia. En aquests moments vivim un període molt fructífer per al moviment faller de la ciutat, fruit d’una col•laboració lleial, sincera i exemplar entre la Junta Local Fallera i l’Ajuntament» va afirmar Diana Morant qui va finalitzar la seua intervenció destacant que «Actualment, les Falles de Gandia són un element plenament cultural, nexe unificador de veïns i, a més, motor econòmic i turístic. No només són un centre consumidor de cultura, sinó també un centre productor d’ella atés que fomenten l’activitat dels creadors en totes les seues facetes i durant tot l’any. I, molt important: les Falles vetllen pel manteniment del Valencià com a llengua pròpia».