• La prova s’emmarca dins de la Copa d’Espanya i es disputarà a pròxim 3 de novembre

• El 65% dels participants procedeixen de fora de la Comunitat Valenciana i alguns països com Itàlia, Alemanya, Finlàndia o França

Nota de Premsa

Gandia 22 d’octubre 2019.- La regidora delegada d’Esports, Lydia Morant; i Marcos Estruch, representant de l’empresa organitzadora de la iniciativa, han presentat aquest matí el II Marató Roller platja de Gandia que tindrà lloc el pròxim 3 de novembre.

 

Lydia Morant, ha destacat que aquest any la prova s’ha organitzat en la distància reina i que donat l’èxit de la passada edició, es manté la platja de Gandia com l’emplaçament per disputar la prova.

 

«Com a Ajuntament volem agrair a l’empresa organitzadora i a la Federació que ens hagen triat com a ciutat per a l’organització de la prova. Una competició que aquest any està dins de la Copa d’Espanya de Patinatge, el que augmenta la seua repercussió i el nivell dels participants» va afirmar la regidora qui va informar que el 50% dels inscrits són dones i que els actuals líders de la Copa d’Espanya en categoria femenina i masculina, hi participaran.

 

La prova comptarà amb quatre distàncies a recórrer: 5 km, 14 km, 21 km i 42 km. La distància més curta estarà oberta a xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys que podran participar acompanyats dels seus pares, mentre que les tres distàncies restants estan obertes al públic en general i patinadors federats.

 

Finalment, Morant va convidar a la ciutadania a que s’acoste a la platja per gaudir d’una jornada de patinatge amb gran nivell competitiu.

 

Marcos Estruch ha explicat que «hem treballat durant mesos per tornar a portar la prova a Gandia. Dins de les 9 proves de la Copa d’Espanya, Gandia és una de les dues ciutats juntament amb Cullera que no és capital de província, és una bona notícia per a la ciutat. És la penúltima prova del circuit d’aquesta temporada que finalitzarà a Madrid».

 

L’organitzador de la prova va voler aprofitar la seua intervenció per a agrair l’esforç de tots els departaments del consistori implicats perquè la prova es dispute en les millors condicions per als patinadors.

 

Estruch ha informat que les inscripcions es podran realitzar fins al 30 de novembre (http://www.marathonroller.es/), i que la prova compta ja amb més de 300 inscrits dels quals el 65% procedeixen de fora de la Comunitat Valenciana i alguns països com Itàlia, Alemanya, Finlàndia o França. «El fet que tinguem tants participants de fora de la Comunitat Valenciana ajuda a desestacionalitzar la platja, ja que la majoria aprofiten la prova per a passar el cap de setmana a la platja i conéixer la ciutat». Finalment, ha volgut agrair la tasca que realitza el Club Patinar per Gandia qui també participa en l’organització.

 

La competició tindrà una eixida col•lectiva programada a les 10.30 hores des del Clot de la Mota. La prova per als més petits serà a les 13.30 hores i el lliurament de premis està prevista per a les 14 hores.