• El segon i tercer premi a la millor Fideuà de Gandia ha sigut per a Casa Macario (Tavernes) i Goya Gallery (València), respectivament. El millor participant internacional ha estat el restaurant El Chateo (Ginza. Tòquio).

• El millor Postre Taronja ha sigut per el restaurant Nou Racó (El Palmar) i el Premi Joves Promeses l’ha obtingut el Cdt l’Alqueria del Duc de Gandia.

• El certamen ha tingut lloc aquest migdia al Moll dels Borja, al port de Gandia.

 

Nota de Premsa

Gandia 5 de juny 2019.- El Moll dels Borja, al port de Gandia, ha acollit aquest migdia la 45 edició del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia i Gastronomia, que organitza l’Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia, amb la col•laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament de Gandia.

Finalment, els guanyadors a les diferents categories han sigut:

– Primer premi a la Millor Fideuà de Gandia: Restaurant Chef Amadeo (platja de Gandia). Repeteix el premi que va guanyar al 2014, però ara de la mà del Cap de Cuina, Ángel Nieto.
Segon premi: Casa Macario (Tavernes de la Valldigna).
Tercer premi: Goya Gallery (València).
– Premi al Millor participant internacional: Restaurant El Chateo (Ginza-Tòquio).
– Premi Postre Taronja: Restaurant Nou Racó (El Palmar).
– Premi Joves Promeses: Cdt l’Alqueria del Duc (Gandia)
D’altra banda, l’Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia ha distingit amb el “Fideuet d’Honor”:
– Xiquet/a relacionat amb el certamen: Alba García (filla de Raúl García, membre de l’associació).
– Empresa col•laboradora: Cdt l’Alqueria del Duc.
– Col•laborador/a especial: Carmen Berzosa (periodista i presentadora del certamen).

 

El certamen ha comptat amb la presència del Director General de Turisme, Josep Gisbert, el President de l’Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, l’alcaldessa de Gandia en funcions, Diana Morant, així com altres representants polítics, del sector empresarial i social de Gandia i la comarca.
Morant ha agraït la presencia a la festa gastronòmica per excel•lència de Gandia: “45 anys portem retent homenatge al nostre plat insígnia, nascut ací, de la mà dels nostres pescadors, i assaborit per tot aquell que aprecia el millor del Mediterrani. 45 anys donant-ho a conèixer per tot el món i conquistant cada vegada més paladars. 45 anys intentant situar la Fideuà de Gandia en el més alt de la gastronomia espanyola, fins a haver-ho aconseguit, gràcies a tots vosaltres. I 45 anys volent-la, acaronant-la i defensant els seus orígens, que són els nostres”.

L’Alcaldessa ha destacat que la Fideuà de Gandia és un plat propi que ens avala i ens descriu, connecta cultures i posa en alça l’atractiu turístic de Gandia. “El concurs és fonamental i necessari, perquè no solament certifica que la Fideuà de Gandia és la MARCA GASTRONÒMICA de Gandia com a destinació, sinó que a més, la projecta al món. Des de l’Ajuntament no hem deixat de treballar per a fomentar la nostra gastronomia com un recurs turístic de primer ordre i producte d’excel•lència. Per això, recentment, ens hem adherit a la Xarxa Gastro-turística de la Comunitat Valenciana, una iniciativa de ‘Turisme, Comunitat Valenciana”. A més, hui s’ha estrenat la marca l’Exquisit Mediterrani, que reflecteix el caràcter, la terra i la mar, la nostra cultura, la nostra gastronomia, la nostra dieta mediterrània. El nou segell identifica, amb aquest qualificatiu de qualitat extraordinària, la gastronomia valenciana amb els nostres valors.

Finalment, Morant ha volgut recordar també els “còmplices” durant els 45 anys de concurs internacional: la Generalitat Valenciana, a través de ‘Turisme Comunitat Valenciana’; “empresaris locals i comarcals, que han format part d’aquesta festa oferint els seus millors productes; i les empreses que han ajudat perquè aquesta edició haja estat fantàstica. “I moltes gràcies als qui fa 45 anys van decidir apostar per la Fideuà de Gandia creant aquest meravellós concurs”, ha conclòs.